Büyükorhan ve Korkuteli'nde eğitime kar engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Büyükorhan'da eğitime kar engeli

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Büyükorhan'da okullar bugün tatil edildi. Ayrıca ilçeye bağlı köylerle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bursa-Ankara kara yolu Ümitalan rampasında ise zincirsiz yüksek tonajlı araçların yolu kapatması nedeniyle trafik akışı bir süre güçlükle sağlandı.

Yetkililer, gereken müdahalenin yapılarak bölgede yolun açıldığını, ancak zincirsiz araç geçişine izin verilmediğini bildirdi.


Korkuteli'de okullara kar tatili

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya),

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullarda, yarın için eğitime 1 günlüğüne ara verildi.

Korkuteli Kaymakamı İbrahim Sevimli, geceden itibaren başlayan ve gün içerisinde etkili olan kar yağışının ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin ulaşımında can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacağını düşünerek okulları tatil ettiklerini söyledi.

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 18, yüksek kesimlerde ise 35 santimetreye ulaştığı Korkuteli'de 17 köy yolu ulaşıma kapandı. Antalya karayolları ekipleri ve belediye ekipleri tarafından yol açma çalışmaları sürdürülüyor. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle, Korkuteli Antalya karayolunda ulaşım kontrollü veriliyor. Korkuteli- Fethiye, Korkuteli- Elmalı ve Korkuteli- Burdur yollarında trafik polisleri yola zincirsiz çıkan araçlara izin vermiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber